Artikelen

Voor / na: herschikken en renoveren van de begane grond van een triplex

Voor / na: herschikken en renoveren van de begane grond van een triplex

In dit prachtige triplex in de wijk Marais in Parijs moest de architect Aurore Pannier - oprichter van het interieur van het bureau in Parijs - de bestaande ruimtes volledig transformeren om het een praktischer en vooral modernere plek om te wonen te maken. alles helderder maken. De entree, de keuken, de woonkamer en de toiletten van het appartement zijn daarom herschikt en opnieuw ontworpen zodat het eigentijdse decor wordt gecombineerd met optimale ergonomie. Hier zijn de fasen van het werk. ** Oppervlakte: ** 65m² ** Budget: ** € 80.000 inclusief belasting voor de renovatie van de triplex exclusief de aankoop van de keuken en meubels

Een kleine designkeuken


Interieur Parijs ** Na: ** Het oppervlak van de nieuwe keuken is teruggebracht tot 19 vierkante meter om ruimte in de ingang te besparen en de locatie van de toiletten te wijzigen. Het meubilair is op maat gemaakt om plaats te bieden aan ingebouwde apparatuur en praktische, designer opslag. De witte muren verlichten de keuken meer en de werkplaatsluifel die als scheiding fungeert, maakt het mogelijk om nog meer helderheid te brengen en een industrieel tintje te geven.

De oude eetruimte in de keuken


Interieur Parijs ** Voordien: ** De kamer is volledig gerenoveerd, van vloer tot plafond, inclusief verwarming, elektriciteit of loodgieterswerk. De architect moest de indeling van de keuken volledig heroverwegen om een ​​modernere en lichtere eetkamer te hebben, zoals de eigenaren wilden.

Kleur in de keuken


Indoor Parijs ** Na: ** De eetruimte wordt beter gescheiden van de keuken en biedt een vriendelijke en kunstzinnige ruimte. Het kleurrijke canvas fleurt de smetteloze keuken op en vergroot de ruimte. De kasten hebben allemaal discrete en zeer designhandvatten om de keuken verder te zuiveren. Het kleine extraatje? Aurore Pannier heeft een glazen vloer op het terras boven de keuken gecreëerd om daglicht over de eettafel te laten gaan.

Een rustieke en zeer drukke woonkamer


Interieur Parijs ** Voordien: ** De bestaande woonkamer was erg druk qua decoratie. Het was daarom noodzakelijk om de ruimte te rommelig te maken en de kamer te moderniseren met meer eigentijdse bekleding en meubels. Het was echter niet nodig om de natuurlijke charme van de ruimte en de zichtbare balken te vervormen.

Scandinavische sfeer


Interieur Parijs ** Na: ** Om de vintage look van de woonkamer te behouden, zijn de zichtbare balken behouden maar wit gemaakt om de woonkamer te verlichten terwijl het parket is verlicht. Het blauwe wandgedeelte contrasteert met de andere smetteloze muren en geeft een zen en zachte sfeer aan de kamer. De lounge, met bank en fauteuils, is goed afgebakend van de eetkamer, alles in een minimalistische stijl, verfijnd maar warm. De trap is ook opnieuw wit geverfd en gemoderniseerd.

Mix stijlen


Interieur Parijs ** Na: ** In deze woonkamer van 38 vierkante meter combineert het designmeubel met een elegante kroonluchter en de originele zichtbare balken. Deze bekwame mix van stijlen maakt het mogelijk om het stuk te behouden zonder het sap ervan, maar om het een heilige facelift te geven. Geometrische opslag zonder handgrepen of zelfs op maat gemaakte open nissen maken het gemakkelijk om boeken en snuisterijen op te slaan. We houden van de kleuraccenten zoals de ingelijste doeken en de XXL-vaas.

Spelen met de lichten


Interieur Parijs ** Na: ** De eigenaren wilden een woonkamer hebben waar u tijd wilt doorbrengen. Of het nu is dankzij de verschillende spiegels of de veelheid aan lichten die in de kamer zijn geïnstalleerd, alles is gedaan zodat de ruimte bevorderlijk is voor ontspanning, maar ook dat u meerdere uren in een comfortabele en lichte omgeving.

Een beetje oude toiletten


Indoor Parijs ** Voordien: ** De toiletten waren erg smal (1,5 vierkante meter) en moesten worden bijgewerkt. Een van de moeilijkheden van de site lag in het feit dat het gebouw in deze wijk in het oude Parijs uit de 17e eeuw dateert en daarom bijna geen rechte muur heeft, waarvoor soms een voering van de muren en verschillende lagen verf vereist zijn.

Hang hangende toiletten


Indoor Parijs ** Na: ** De kamer lijkt ruimer dankzij de installatie van hangende toiletten en de schuifdeur. De wandbekleding geeft verlichting aan de ruimte terwijl het gootsteengebied goed is geoptimaliseerd. Voor meer informatie, bezoek de website van het interieurbureau in Parijs.


Video: Legacy (Januari- 2022).